Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 29.srpen 1:35

Moje teorie o Vesmíru: Váš názor na ní?!

Věda – Ostatní věda

Takhle: Pokud bych měl skutečně vybrat jednoho Boha, tak je to Vesmír. TÉMĚŘ nekonečný, masivní, tajemný, temný, velikán, kterému se nikdo a ani nic nedokáže vyrovnat. Zároveň mě děsí „svou existencí“.

Já například si myslim, že planeta, na kterém žiju je skutečně obří, tajemná. A já jsem o proti ní malá figurka. Ale pro mě je nepředstavitelný, že se zároveň nacházim v prostoru tak masivním, že ta Zem v něm představuje TÉMĚŘ „nic“.

Nyní k té teorii: PODLE MĚ Vesmír nikdy nevznikl. Nikdy neskončí. Prostě JE, BYL a BUDE. Maximálně věřim v jeho určité transformace, či vývoj. Třeba například velký třesk může ten vývoj představovat z mého pohledu. Říká se, že velký třesk vznikl v ničem, ten určitý moment. Což však vyvrací význam slova „NIC“. Tam kde je „NIC, není prostě nic.. žádnej čas, prostor, prostě není možné aby tam něco vzniklo, protože to "NIC“ neexistuje.

A to mě přivádí k tomu, že Vesmír, ačkoliv má přesně dané stáří 13ti miliard zhruba, tak to může být ten současný, ale dávno předtim existoval Vesmír podle mě pořád, jen třeba měl trošku jinou podobu, nebo zde nebyly ty hvězdy, planety a tak podobně. Hlavně, čas je výmysl – čas jako takový neexistuje, je to jen pro orientaci. Ve Vesmíru navíc je vaakum, takže co když Vesmír prostě funguje na jiným principu, než my na zemi? Na zemi jsme zvyklý na ZAČÁTEK něčeho a KONEC něčeho. Co když Vesmír prostě nekonečný je? A pokud už hranice má, věřim že za tim je například alternativní Vesmír. Nevěřím v úplné nic.

Co si o tom myslíte vy? A pokud se v něčem pletu, nebo jsem špatně vyjádřil, klidně mě opravte.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 29.srpen 9:27

Jaký je váš názor na mou teorii o vesmíru?

Věda – Ostatní věda

Takhle: Pokud bych měl skutečně vybrat jednoho Boha, tak je to Vesmír. TÉMĚŘ nekonečný, masivní, tajemný, temný, velikán, kterému se nikdo a ani nic nedokáže vyrovnat. Zároveň mě děsí „svou existencí“.

Já například si myslim, že planeta, na kterém žiju, je skutečně obří, tajemná. A já jsem oproti ní malá figurka. Ale pro mě je nepředstavitelný, že se zároveň nacházim v prostoru tak masivním, že ta Zem v něm představuje TÉMĚŘ „nic“.

Nyní k té teorii: PODLE MĚ Vesmír nikdy nevznikl. Nikdy neskončí. Prostě JE, BYL a BUDE. Maximálně věřim v jeho určité transformace či vývoj. Třeba velký třesk může ten vývoj představovat z mého pohledu. Říká se, že velký třesk vznikl v ničem, ten určitý moment. Což však vyvrací význam slova „NIC“. Tam, kde je „NIC, není prostě nic… žádnej čas, prostor, prostě není možné, aby tam něco vzniklo, protože to "NIC“ neexistuje.

A to mě přivádí k tomu, že Vesmír, ačkoliv má přesně dané stáří 13 miliard zhruba, tak to může být ten současný, ale dávno předtim existoval Vesmír podle mě pořád, jen třeba měl trošku jinou podobu nebo zde nebyly ty hvězdy, planety a tak podobně. Hlavně, čas je výmysl – čas jako takový neexistuje, je to jen pro orientaci. Ve Vesmíru navíc je vakuum, takže co když Vesmír prostě funguje na jiným principu než my na zemi? Na zemi jsme zvyklý na ZAČÁTEK něčeho a KONEC něčeho. Co když Vesmír prostě nekonečný je? A pokud už hranice má, věřim, že za tim je například alternativní Vesmír. Nevěřím v úplné nic.

Co si o tom myslíte vy? A pokud se v něčem pletu nebo jsem špatně vyjádřil, klidně mě opravte.