Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 21.červen 18:51

Komu patří naplavená kukuřice?

Právo a zákony – Ostatní právo a zákony

Otázka je spíše pro zajímavost, ale popíši situaci. Před cca měsícem se tady strhla bouře, padaly kroupy a byla silná průtrž mračen. Voda strhla zeminu z pole až na náměstí, val bahna provalil jedné paní plot a de facto jí zničil zahradu i s úrodou. Posléze ještě bláto zavalilo trať a cestu podél ní. Jenže na splaveném poli v tu dobu už byla zasetá kukuřice. Ta teď vzešla a vesele roste tam, kam jí voda odnesla. Paní má teď místo jahod a cibule zahradu plnou kukuřice, ta roste i podél trati.
Komu patří kukuřice, jestliže jí má paní na svém pozemku, ale zasel jí jednoznačně majitel pole na ten svůj? A jak je to s kukuřicí na veřejných prostorách?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 21.červen 21:14

Komu patří naplavená kukuřice?

Právo a zákony – Ostatní právo a zákony

Otázka je spíše pro zajímavost, ale popíši situaci. Před cca měsícem se tady strhla bouře, padaly kroupy a byla silná průtrž mračen. Voda strhla zeminu z pole až na náměstí, val bahna provalil jedné paní plot a de facto jí zničil zahradu i s úrodou. Posléze ještě bláto zavalilo trať a cestu podél ní. Jenže na splaveném poli v tu dobu už byla zasetá kukuřice. Ta teď vzešla a vesele roste tam, kam ji voda odnesla. Paní má teď místo jahod a cibule zahradu plnou kukuřice, ta roste i podél trati.
Komu patří kukuřice, jestliže ji má paní na svém pozemku, ale zasel ji jednoznačně majitel pole na ten svůj? A jak je to s kukuřicí ve veřejných prostorách?