Avatar uživatele
anonym

Jaký je rozdíl mezi zapékací mísou, zapékacím plechem a pekáčem?

Určitě mnoho z vás používá…zajímal by mě jaký je mezi nimi rozdíl, na co se především používají
zapekací plech
zapekací mísa a rozdíl mezi pekáčem


Původní neotázka
zapekaci plech vs misa zapekaci vs pekáč


Vkládejte prosím otázky, nikoliv „neotázky“. Otázka končí otazníkem a začíná velkým písmenem.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Bataluma před 2490 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Odpoveď byla označena jako užitečná

Plech používáme na koláče, pizzu, všude tam, kde nevyžadujeme vyšší vrstvu. Zapékací mísa nebo pekáč na maso, těstoviny, brambory apod. pečené na nějakém podkladu, se zeleninou, zalévané zapékací omáčkou atd. Pekáč je v podstatě plech s vyšším okrajem, mísa je prostě mísa, může být i skleněná či keramická, různého tvaru.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Rozdíl je ve tvaru, mohou se lišit i materiálem. Plech a tzv. forma bývají plechové, mohou být mělké i hluboké.

Z toho vyplývá i užití. Zapékací mísy používám z jenského skla nebo keramické. Plechy a pekáče – plechové.

1. mísa je oválná, kulatá, případně hlubší nádoba, která slouží k zapékání pokrmu – třeba brambor, nebo těstovin, zeleniny atd.

Na obrázku
https://www.go­ogle.cz/search?q=za­pékací+mísa&i­e=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&e­i=7UtiWafXFO6AX-e9ocgH

2. Pekáč je větší polodlouhá nádoba na pečení, je zpravidla hlubší než mísa – používám na buchty – . Honzovy buchty s náplní uvnitř , ale i na maso s poklicí

https://www.go­ogle.cz/search?q=zap%C3%­A9kac%C3%AD+m%C3%AD­sa&client=fire­fox-b&source=lnms&tbm­=isch&sa=X&ved=­0ahUKEwjT9cuYw­vzUAhXybZoKHXxZDLAQ_A­UICigB&biw=1086&b­ih=868#tbm=is­ch&q=pek%C3%A1%C4%8D

3. plech – je to jakýsí mělký „plát“ se zvýšeným okrajem, na němž se pečou koláče.

https://www.go­ogle.cz/search?q=+plech+­na+pe%C4%8Den%C3%AD+kol%­C3%A1%C4%8D%C5%AF&i­e=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=-U1iWZiWCPGAX8uHicgP

Ještě se používá tzv. forma, která není na okrajích hladká, je poměrně mělká, v ní se peče např. pizza. Používá se málo těsta, které se tence vyválí.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek