Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.srpen 14:48

https://www.cti­doma.cz/zivot­ni-styl/ulozit-vejce-do-lednice-je-velka-chyba-ne-vsechny-potraviny-tam-patri-56652

--

"Trvanlivost je omezena

Jako u většiny potravin i kvalitu vajec ovlivňuje čas. Lidé ale často nevědí, jakou trvanlivost vejce mají a jak si jejich čerstvost ověřit.

„Reálná trvanlivost vejce je zhruba tři týdny. Osobně bych ale doporučil nekonzumovat vejce starší 14 dní. Jedním ze způsobů, jak zajistit čerstvost potravin, je nenakupovat do zásoby, ale průběžně v menším objemu několikrát týdně.

Pravidla skladování

Kde a za jakých podmínek vejce uchovávat? Vždy při teplotě pět až osm stupňů, postavena špičkou dolů. Nesvědčí jim výrazné změny teploty (často otevíraná dvířka lednice tedy nemusí být tím nejlepším místem), tvoří se na nich pak rychle plísně.

Z chladničky je vyndejte vždy zhruba hodinu předtím, než je budete potřebovat. Nikdy je před uskladněním neumývejte vodou, narušíte tím mikroflóru na skořápce, což může přispívat k rychlejší kazivosti."

Více v odkazu

https://www.mo­jezdravi.cz/zdra­vy-zivotni-styl/jak-poznate-cerstva-vejce-jak-je-skladovat-a-jak-dlouho-vydrzi-vse-o-vejcich-prehledne-a-podrobne-4108.html
https://www.mo­jezdravi.cz/zdra­vy-zivotni-styl/jak-poznate-cerstva-vejce-jak-je-skladovat-a-jak-dlouho-vydrzi-vse-o-vejcich-prehledne-a-podrobne-4108.html

Nikdy jsem vejce neskladovala při pokojové teplotě. V domě máme špížku, v níž je chladno i v létě. Teplotu jsem neměřila.

Stejně tak, když jsem chovali slepice, také jsem je uschovávaly ve spíži.

Neskladovala bych je při vyšší teplotě, než uvádějí odborníci,.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.srpen 14:49

https://www.cti­doma.cz/zivot­ni-styl/ulozit-vejce-do-lednice-je-velka-chyba-ne-vsechny-potraviny-tam-patri-56652

--

"Trvanlivost je omezena

Jako u většiny potravin i kvalitu vajec ovlivňuje čas. Lidé ale často nevědí, jakou trvanlivost vejce mají a jak si jejich čerstvost ověřit.

„Reálná trvanlivost vejce je zhruba tři týdny. Osobně bych ale doporučil nekonzumovat vejce starší 14 dní. Jedním ze způsobů, jak zajistit čerstvost potravin, je nenakupovat do zásoby, ale průběžně v menším objemu několikrát týdně.

Pravidla skladování

Kde a za jakých podmínek vejce uchovávat? Vždy při teplotě pět až osm stupňů, postavena špičkou dolů. Nesvědčí jim výrazné změny teploty (často otevíraná dvířka lednice tedy nemusí být tím nejlepším místem), tvoří se na nich pak rychle plísně.

Z chladničky je vyndejte vždy zhruba hodinu předtím, než je budete potřebovat. Nikdy je před uskladněním neumývejte vodou, narušíte tím mikroflóru na skořápce, což může přispívat k rychlejší kazivosti."

Více v odkazu

https://www.mo­jezdravi.cz/zdra­vy-zivotni-styl/jak-poznate-cerstva-vejce-jak-je-skladovat-a-jak-dlouho-vydrzi-vse-o-vejcich-prehledne-a-podrobne-4108.html
https://www.mo­jezdravi.cz/zdra­vy-zivotni-styl/jak-poznate-cerstva-vejce-jak-je-skladovat-a-jak-dlouho-vydrzi-vse-o-vejcich-prehledne-a-podrobne-4108.html

Nikdy jsem vejce neskladovala při pokojové teplotě. V domě máme špížku, v níž je chladno i v létě. Teplotu jsem neměřila.

Stejně tak, když jsem chovali slepice, také jsem je uschovávaly ve spíži a do čerstvého obilí přes zimu, když slepice nesnášely. .

Neskladovala bych je při vyšší teplotě, než uvádějí odborníci,.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.srpen 9:54

https://www.cti­doma.cz/zivot­ni-styl/ulozit-vejce-do-lednice-je-velka-chyba-ne-vsechny-potraviny-tam-patri-56652

--

"Trvanlivost je omezena

Jako u většiny potravin i kvalitu vajec ovlivňuje čas. Lidé ale často nevědí, jakou trvanlivost vejce mají a jak si jejich čerstvost ověřit.

„Reálná trvanlivost vejce je zhruba tři týdny. Osobně bych ale doporučil nekonzumovat vejce starší 14 dní. Jedním ze způsobů, jak zajistit čerstvost potravin, je nenakupovat do zásoby, ale průběžně v menším objemu několikrát týdně.

Pravidla skladování

Kde a za jakých podmínek vejce uchovávat? Vždy při teplotě pět až osm stupňů, postavena špičkou dolů. Nesvědčí jim výrazné změny teploty (často otevíraná dvířka lednice tedy nemusí být tím nejlepším místem), tvoří se na nich pak rychle plísně.

Z chladničky je vyndejte vždy zhruba hodinu předtím, než je budete potřebovat. Nikdy je před uskladněním neumývejte vodou, narušíte tím mikroflóru na skořápce, což může přispívat k rychlejší kazivosti."

Více v odkazu

https://www.mo­jezdravi.cz/zdra­vy-zivotni-styl/jak-poznate-cerstva-vejce-jak-je-skladovat-a-jak-dlouho-vydrzi-vse-o-vejcich-prehledne-a-podrobne-4108.html
https://www.mo­jezdravi.cz/zdra­vy-zivotni-styl/jak-poznate-cerstva-vejce-jak-je-skladovat-a-jak-dlouho-vydrzi-vse-o-vejcich-prehledne-a-podrobne-4108.html

Nikdy jsem vejce neskladovala při pokojové teplotě. V domě máme špížku, v níž je chladno i v létě. Teplotu jsem neměřila.

Stejně tak, když jsem chovali slepice, také jsem je uschovávali ve spíži a do čerstvého obilí přes zimu, když slepice nesnášely. .

Neskladovala bych je při vyšší teplotě, než uvádějí odborníci,.