Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.únor 13:40

FG vážně není jen o matematice… vlastně ani nehraje hlavní roli, hlavní je princip peněz, jejich obíhání, fungování ekonomiky, běžně finanční operace (se kterými se setkáme) a jak fungují, atd… (něco o bankách – úvěrech, o spočení, o různých typech investic, ale taky o vztahu mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem – o výplatách, o nárocích aj…). Je to daleko víc (ekonomické) teorie než matematiky.

Ale souhlasím, že by se měla učit, protože ona se nevyučuje skoro nikde (dokonce ani na školách zaměřených na ekonomii – OA a jiné).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.únor 13:42

FG vážně není jen o matematice… vlastně ani nehraje hlavní roli, hlavní je princip peněz, jejich obíhání, fungování ekonomiky, běžně finanční operace (se kterými se setkáme) a jak fungují, atd… (něco o bankách – úvěrech, o spočení, o různých typech investic, o fin. trhu, vyplňování různých papírů, ale taky o vztahu mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem – o výplatách, o nárocích aj…). Je to daleko víc (ekonomické) teorie než matematiky. Je to hlavně o ekonomie, trocha práva a pak i ta matika.

Ale souhlasím, že by se měla učit, protože ona se nevyučuje skoro nikde (dokonce ani pořádně na školách zaměřených na ekonomii – OA a jiné).