Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.prosinec 17:36

13 ročná už je veľká slečna. Prirodzene záleží, či si natoľko samostatná, či prestupuješ, alebo ideš priamym vlakom. Pokiaľ nemáš istotu, nie je žiadna hanba požiadať sprievodcu, sprievodkyňu o pomoc a upozornenie, kde máš vystúpiť. Sú tam aj pre teba, nielen na cvikanie lístkov.
Príhoda z dávnych čias:
Malé 9-ročné dievča sa vybralo samé vlakom na návštevu príbuzných bývajúcich 2 dni cesty a cez niekoľko štátnych hraníc. Ukázalo svoje doklady sprievodkyni vo vlaku a poprosila ju o pomoc pri cestovaní. Nebojte sa, rodičia ju vyprevadili až k vlaku a oznámili príbuzným v cieľovej stanici, ktorým vlakom dievčatko cestuje. Zvládla cestu bez problému, sprievodkyňa sa s ňou v cieľovej stanici rozlúčila a odovzdala ju už čakajúcim príbuzným.
Všetko je len otázka samostatnosti a dobrej organizácie cesty.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.prosinec 17:41

Důležité je, aby teta o tobě věděla.
13 letá už je velká slečna. Přirozeně záleží, zda si natolik samostatná, či přestupuješ, nebo jdeš přímým vlakem. Pokud nemáš jistotu, není žádná ostuda požádat průvodce, průvodkyni o pomoc a upozornění, kde máš vystoupit. Jsou tam i pro tebe, nejen na cvikání lístků.

Příhoda z dávných dob:
Malé 9-leté děvče se vybralo samo vlakem na návštěvu příbuzných bydlících 2 dny cesty a přes několik státních hranic. Ukázalo své doklady průvodkyni ve vlaku a poprosila ji o pomoc při cestování. Nebojte se, rodiče ji vyprovodili až k vlaku a oznámili příbuzným v cílové stanici, kterým vlakem holčička cestuje. Zvládla cestu bez problému, průvodkyně se s ní v cílové stanici rozloučila a předala ji již čekajícím příbuzným.
Vše je jen otázka samostatnosti a dobré organizace cesty.