Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 19.duben 16:27

Michael by měl být nejnadupanější, ale Gabriel taky frajer (ten by měl být asi druhý – co do síly a významu). Kromě Jitřenky samozřejmě, ale právě Jitřenku Michael porazil – avšak jinak se říká, že byli vyrovnaní (co do síly). Avšak po svržení už z něj nebyl (arch)anděl.
Každopádně je to jen křesťanská mytologie a i verze se liší, jako i celý přístup (výklad) k andělům, potažmo archandělům. V jedněch verzích je vícero archendělů (celkem dost), v jiných míň, v některých je zmíněn jen jediný – a to právě Michael.
Rokio zase objevil nějaké „nové témá“.. se vsadím, že michala432 je tvůj druhý účet. 😅

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 19.duben 16:56

Michael by měl být nejnadupanější, ale Gabriel taky frajer (ten by měl být asi druhý – co do síly a významu). Kromě Jitřenky samozřejmě, ale právě Jitřenku Michael porazil – avšak jinak se říká, že byli vyrovnaní (co do síly). Ale po svržení už z Lucifera stejně nebyl (arch)anděl, takže platí, že Michael je nejmocnější ze všech (po Bohu, případně Ježíší, možná vyrovnaně s Luciferem/Sa­tanem – v podstatě svým „pádem“ z Nebes povýšil a pravděpodobně posílil).
Každopádně je to jen křesťanská mytologie a i verze se liší, jako i celý přístup (výklad) k andělům, potažmo archandělům. V jedněch verzích je vícero archendělů (celkem dost), v jiných míň, v některých je zmíněn jen jediný – a to právě Michael. Takže bez ‚konkurence‘.
Rokio zase objevil nějaké „nové témá“.. se vsadím, že michala432 je tvůj druhý účet. 😅