Odpověděl/a – 13.duben 7:56
Nejsem tak chytrej, to wiki: Jalovec je slovensky borievka (takže nezaměnit borievky s čučoriedkami ani s čornicemi.) Borovička je chráněná obchodními značkami a smí se dělat jen na Slovensku.
Kromě toho, kdo si zkusil rozkousat zralou jalovčinku, ví, že tak silnou
borovou chuť z borovice těžko získáš. Škoda, že destilací se větší
část nuancí této chuti ztratí.
P.S.: Kdyby někdo vůbec nevěděl o co jde, jalovec je samec od jalovice.
Odpověděl/a – 13.duben 8:02
Nejsem tak chytrej, to wiki: Jalovec je slovensky borievka (takže nezaměnit borievky s čučoriedkami ani s čornicemi.) Borovička je chráněná obchodními značkami a smí se dělat jen na Slovensku. Gin bude zase asi od italského ginepro.
Kromě toho, kdo si zkusil rozkousat zralou jalovčinku, ví, že tak silnou
borovou chuť z borovice těžko získáš. Škoda, že destilací se větší
část nuancí této chuti ztratí.
P.S.: Kdyby někdo vůbec nevěděl o co jde, jalovec je samec od jalovice.