klumprt
Odpověděl/a – 1.květen 11:14
Nemám na to vyhraněný názor, jelikož tam vidím veliká pro
i proti.
Pro zákaz:
- personál restaurace by měl mít zdravé pracovní prostředí. Servírka
co celý den běhá v zahulené putyce, to odnese na zdraví. Když ji ta
práce baví a je šikovná, tak myslím, že dneska nemá moc na výběr,
jestli bude dělat ve zdravém nebo nezdravém prostředí.
- osobně ocením jako návštěvník hospod, když nebudu smrdět po návratu
jako popelník. Což vadí i kuřákům.
Proti zákazu:
- hospoda je prostor, kde podniká hospodský, který by si měl určovat
pravidla sám. Je v jeho zájmu, aby se tam jeho hosti cítili dobře. Pokud
k tomu patří to, že tam hosti hulí jak fabriky, tak by měl mít právo jim
to umožnit. Ten komu to nevyhovuje, má právo do takové hospody nechodit.
Pokud bude dostatečná poptávka po nekuřáckých hospodách, tak dříve či
později nutně musí takové hospody vzniknout. Jinak neexistuje žádné
všeobecné právo chodit do hospody a nedýchat tam cigaretový kouř.
- dále jsem proti všem zákazům, které nejsou jednoznačně odůvodněné.
Každý zákaz má totiž nezamýšleén důsledky, v tomto případě to, že
v některých vsích si na čepované pivo už nezajdete, což ve spojení
s EET je v podstatě tutová věc.